Nieuwsbrief vuur
Het is zomer, een naar buiten gerichte energie is duidelijk voelbaar in de natuur en dus ook in ons. Het element vuur is volop aanwezig. Deze vuurkracht daagt je uit om je creativiteit te laten zien. Doe eens iets anders, doe eens gek, voel je vuur stromen. Wij helpen je daarbij met een aantal mooie inspiraties.

Kijk op www.commundo.nl voor uitgebreide informatie of bel 06-20000836 of mail info@commundo.nl


In deze nieuwsbrief
Vuur in je ondernemerschap

Ondernemerschap begint altijd met vuur. Er kriebelt iets, er jeukt iets, er schuurt iets en dan ontstaat een vlammetje. Dicht bij jezelf, iets waar jij in gelooft, een behoefte die jij zelf kent, jouw talent, jouw kennis en dan begin je. En dat is best eng. Eerst vol energie en met een jeugdig enthousiasme of houd je het klein? Voor je het weet heb je 3 man personeel of denk je hoe kom ik rond. Je weet dat je goud in handen hebt maar hoe breng je het de wereld in. Waar blijven de klanten? Vrienden zeggen jij hebt ook altijd vakantie. Langzaamaan verlies je soms het contact met het vuur of raak je uit balans. Met weemoed kijk je soms terug naar je successen die je toen niet vierde omdat je te druk was. Of je ligt wakker van een grote klant die niet betaalt.
Langzaamaan verlies je soms het contact met het vuur of raak je uit balans. Je zegt soms waar doe ik het nog allemaal voor. En dan komt ineens weer die leuke klant en het vuur rakelt op. Je neemt geen tijd om stil te staan en weer contact te maken met de stille kracht in jezelf en je gaat door want er is nog zoveel te doen.
Ik preek uit eigen parochie EN ik heb iets ontdekt. Af en toe actief stilstaan helpt. En zeker op een fijne plek, met gelijkgestemden en een "mentor" die de juiste vragen stelt. Dat is zo waardevol dat ik het wel van de daken wil schreeuwen. Dat doe ik dus ook, met vuur en liefde.
Voel je een kriebel, geef er aan toe. Ga met mij mee op de Kop in de Wind Ondernemersreis van 21 tot 24 september. Download hier de reisbeschrijving >>Volg het vuur van Janja Molemaker en ga mee naar Tadjikistan

"Yolande van Wijk van Commundo heeft mij in 2012 bezocht in Tajikistan. Zij raakte enthousiast over de mensen en mogelijkheden en is daarna begonnen met het aanbieden van vrijwilligerswerk in dit bijzondere land in ontwikkeling. Zij heeft me de klikgegevens gegeven voor deze speciale gelegenheid. Ik hoop dat je daar begrip voor hebt.Ik organiseer de reis, omdat ik 3 jaar in dit Pamiri-gebied gewoond en gewerkt heb. Ik heb het als een bijzonder inspirerende en gastvrije omgeving ervaren en wil dat graag delen met anderen. Ik wil deze reis jaarlijks aanbieden en als pilot bied ik het dit jaar, van 22 augustus tot 11 september aan, tegen gereduceerde prijs. Download hier de reisbeschrijving >>

Momenteel probeer ik voldoende deelnemers te krijgen om daadwerkelijk te vertrekken, 1 juli zal besloten worden of we gaan.Mocht je belangstelling hebben voor dit aanbod of meer willen weten over reis en organisatie dan wil ik je met alle plezier bellen en je verder informeren. Als je je nummer doorgeeft aan j.molemaker@fluvere.nl dan bel ik je direct terug. Ik hoop van je te horen".Vuur in Johannesburg

Het was aan het eind van onze Leiderschapsreis naar Zuid Afrika. Het was Wereld Aids-dag en we gingen met het hele team naar een stadium in Johannesburg waar een groots muziekoptreden zou plaatsvinden. Hilarisch, voordat we vertrokken was de bus al op 3 plaatsen op verschillende tijden gesignaleerd of niet gesignaleerd anyway om een uur of 9 vertrokken we voor wat een schoolreisje leek. Er heerst een uitgelaten stemming. Eerst betraden we de markt met allerlei standjes over veilige sex, besnijdenis, bloedtests etc, beladen met een goodybag vol condooms, foldermateriaal en gestoken in een one size fits almost all T-shirt van een bevriende organisatie togen we naar de tribune. Die liep langzaam vol. Er werd gezongen, gedanst en we genoten in de brandende zon van een ijsje. Er ontstond een protest, oproer, mensen waren al maanden niet uitbetaald, stokken, politie, fluiten. Oproerkraaiers weg en toen begon het lange wachten op de afvaardiging vd overheid die het feest zou openen. Wachten en wachten, we smolten zowat. Na een korte preek van een geestelijke werd verteld dat het feest niet doorging omdat we stout waren geweest. Het vuur ging langzaam uit. In de bus terug zongen we We are Moving Forward om de moed erin te houden. En de volgende dag weer fris op. Wat een energie en doorzettingsvermogen om elke dag weer opnieuw te beginnen en er het beste van te maken. Diep respect.

Zie hier in een filmpje hoe de mensen hun vuur brandend houden. >>

Voor meer info over de leiderschapsreis zie: >>Bewegen in Sri Lanka

2 dagen verbleven Carolien en ik in een plattelandsdorp in Sri Lanka. We werden vrienden. Ongelofelijk eigenlijk hoe snel we werden opgenomen in de families. Al op dag 1 liepen we hand in hand met een aantal lokale vrouwen door het dorp en wezen ze ons vol trots op de schoonheid en bedrijvigheid. We kwamen ook bij het huis van een oudere dame die helaas niet lang meer te leven had. Ze was zo blij om ons te zien en overal werden stoelen vandaan gehaald om samen thee te drinken. ´s avonds bladerden we ademloos door de fotoboeken van de bruiloft van de zoon, een sprookje. Op dag 2 hielpen we mee in de keuken en werden we als oude bekenden begroet. Familieleden kwamen ons speciaal bezoeken en het huis was vol volk. Engels werd uitgeprobeerd, verhalen gedeeld en selfies gemaakt van ons samen. Het was alweer afscheid van ons en de aankomst van de groep vrouwen van de Lof leaershipjourney. Wij werden speciaal in een sari gestoken. Wij waren nu immers een van hen. Tijdens het wachten op het bezoek besloten we spontaan te gaan dansen. Zo ook oma van in de 80. Wat een vuur. Wat gaaf om te zien. Ik voelde me compleet in mijn element en een met alles en iedereen.Dankjewel lieve mensen jullie zijn in mijn hart.
Het is mijn droom om met jou te dansen, lachen, eten, drinken en huilen op de inspiratiereis naar Sri Lanka en het vuur van de solidariteit te voelen oplaaien.
Lees hier meer over deze reis >>

Wil je op reis naar Sri Lanka kijk dan op de website van Carolien Halm van Sri Lanka op Reis >>.
Ze biedt ook een mooie groepsreis aan.Contact met je bron in Spanje

De eerste Spanjereis voor Coaches was een groot succes. In oktober volgt een tweede editie. De reis gaat zeker door. Lees hier meer:>>

Vuur
Bron van
Mij en wij
Ik voel je branden
Eeuwig

Commundo | Windsteeg 4 | 3811 CS Amersfoort
http://www.commundo.nl | info@commundo.nl

Klik hier om u af te melden | Send a friend | Dit nieuwsbericht is verstuurd met Dzine Online