Nieuwsbrief Winterinspiratie
Winter, tijd van inkeer en stilte en gezelligheid. Bij uitstek een tijd om even stil te staan en te voelen wat er bij jou van binnen speelt. Misschien sluit het aan bij de inspiraties die ik je in deze nieuwsbrief mee wil geven. Fijne feestdagen en een avontuurlijk 2018 gewenst.

Kijk op www.commundo.nl voor uitgebreide informatie of bel 06-20000836 of mail info@commundo.nl


In deze nieuwsbrief
Wat is winter voor mij

Onlangs werd ik geinterviewd door mijn nieuwe collega´s van Bevlogen Teams.
Lees hier een stukje van het interview over wat winter voor mij betekent:
Ik heb moeite met de winter omdat alles dan stilligt. Ik ben nogal een actief persoon. Ik probeer weg te zijn, op reis naar warme plaatsen. De winter is eigenlijk niet mijn favoriete seizoen. Ik ben een zonnetje. Maar ik zit zelf in een overgangsfase, ik word steeds nieuwsgieriger naar de kwaliteit van de winter. Ik weet dat de winter nodig is om ook een zomer te kunnen hebben. Elk seizoen heeft zijn nut. In de winter ben je eigenlijk met de voorbereiding van de zomer bezig. Ik groei steeds meer naar de stilte van de winter toe. Dat is voor mij de uitdaging. Ik denk dat als ik de winter meer toelaat, het mij meer stevigheid om te zien waar ik naar toe wil. Het doel wordt daarmee helder. Het stilstaan brengt me meer en meer op de weg die ik wil gaan en dat is voor de klant ook goed. Ik ben nieuwsgierig naar de winter. Deze winter is voor mij ook onderzoekstijd. Een onderzoek naar het onbekende, een experiment. Ik verwacht er veel van.
Voor het volledige interview klik hier: >>Inspiratiereis Sri Lanka 3-11 maart

Om je bezinning en inspiratie handen en voeten te geven in een tropische sfeer wil ik je graag attenderen op onze Inspiratiereis naar Sri Lanka. Het is heet reis maar het is meer dan dat! Het is verbinding met jezelf en de ander, herontdekken van je kwaliteiten, stilte, back to basics, je laten verwonderen door de natuur, de vragen, de oefeningen. Je herbronnen en opladen. Het unieke van deze inspiratiereis is dat je gaat meewerken in een lokale community en samen met de dorpelingen de school schilderen, samen zingen en ruimte maken voor verlangen en dromen. Ook verblijf je deels bij gastgezinnen, een unieke manier om de cultuur van Sri Lanka te ervaren. Als begeleidend coach faciliteer ik je met liefde en deskundigheid om, met gebruik van oefeningen, creativiteit, lichamswerk en persoonlijek gesprekken een antwoord te vinden op een vraag of thema dat je meeneemt op reis. Eigenlijk is dat bijna niet eens nodig want de natuur, jouw ontmoetingen en de activiteiten bieden al heel veel informatie. Om je daarvan bewust te worden reizen we met een groepje gelijkgestemden en begeleid ik het proces voor zover dat nodig is. Je zal zien dat je ook heel veel inzicht krijgt van wat er zich aandient bij je medereizigers en hoeveel herkenning er soms is. Het uitspreken en delen helpt je om je gevoel te versterken. Ook na afloop zal je zien dat je steun ervaart van jouw groepsleden.

Dit speciale programma past ook heel goed in jouw professionele ontwikkeling. Bespreek het met je leidinggevende of maak het onderdeel van je ontwikkelplan voor 2018.

Voor een kennismakingsgesprek ben je altijd welkom, ook tijdens de kerstvakantie!

Voor meer informatie zie de website: >> of download de reisbeschrijving: >>
of maak meteen een afspraak via yola@commundo.nlGuatemala Dierenhospitaal in de Jungle

Totaal onverwacht was het deze week op TV. Onder de naam dierenhospitaal in de jungle. Het project in het noorden van Guatemala waar wij al 14 jaar mee samenwerken. Zo prachtig en ontroerend om de toewijding van de staff te zien. Wat een aandacht voor de dieren die binnenkomen. Heel veel liefde en aandacht voor het verzorgen van een gewonde nachtzwaluw die het net niet haalt, het patrouilleren bij de bussen om gesmokelde ara´s in beslag te kunnen nemen. En de hoogtepunten! het uitzetten van de spinapen en de Guacamayo´s. Een uniek project waarbij de bedreigde populatie in 1 klap flink wordt vergroot. Jarenlange passie, bloed, zweet en tranen van de mannen van het eerste uur die de kliniek runnen. En ontroering als het lukt of soms niet lukt. Trots op dit prachtige werk!
Ik heb hele mooie herinneringen aan de vrijwilligers die hier meewerkten. Ik het bijzonder de groepen van de Groene Campus die heel veel werk hebben verricht in en bij het bouwen van de specale kooien.
Het programma is niet terug te zien op uitzending gemist. Wel vond ik een mooi Youtube filmpje :>>

Wil je ook je handen uit de mouwen steken, kennismaken met de gepassioneerde en deskundige staff van dit project. Stuur me dan een mail.
Voor meer info zie de website :>>Inleefreis Tadjikistan gaat door!: 2-21 mei 2018

Deze exclusieve reis maak je onder leiding van een Nederlandse gids die een aantal jaren met de bevolking geleefd en gewerkt heeft. Dit maakt dat je echt in contact komt met de bewoners en hun leven. Dit is daarom niet een gewone toeristische reis door een interessant gebied. Maar de reis bied je de mogelijkheid om een aantal dagen te leven met de plaatselijke bevolking, hun levensverhalen te horen en een kijkje te nemen bij diverse projecten en organisaties. Daarnaast reis je langs één van de oudste handelswegen ter wereld, de Zijderoute met een adembenemende natuur, indrukwekkende overblijfsels van oude culturen en warm waterbronnen. In de bergwoestijn van de Murghab wordt geslapen in de yurts van de yakboeren en er zijn diverse hikes mogelijk in de uitlopers van de Himalaya.
Voor meer info of aanmelden mail met Janja Molemaker: j.molemaker@fluvere.nl
Voor meer info zie de website: >>Stage hotel, toerisme, marketing, scial media, fondsenwerving

Er zijn mooie stageplekken beschikbaar voor bevlogen studenten met kennis van marketing, social media in Zuid Afrika bij het project Sithand`Izingane en in Cambodia voor hotelmanagement, duurzaamheid, zociaal ondernemen. Neem contact op met Yolande van Wijk: yola@commundo.n.
Zie hier ene korte beschrijving voor het project in Zuid Afrika:

  • Werken aan de uitstraling van het project op internet, maar ook in de directe omgeving.
  • Werken aan de uitstraling van Sisiza-Ukusiza (http://www.sisiza-ukusiza.com/ ) op internet en via direct mail.
  • Actieve marketing dmv Social Media
  • Ontwikkeling van een bijzondere en spannende NewsLetter voor onze volgers en een buurt krantje dat we kunnen verspreiden in de township.
  • Maken van presentaties voor scholen; beurzen en andere plaatsen waar awareness gekweekt kan worden mbt ons werk.
  • Meedenken en evt ontwikkelen van een goed Crowd Surfing & Fondsen werving plan.27 januari is er weer een infomiddag van 14.00 tot 16.00 in Amersfoort

Commundo | Windsteeg 4 | 3811 CS Amersfoort
http://www.commundo.nl | info@commundo.nl

Klik hier om u af te melden | Send a friend | Dit nieuwsbericht is verstuurd met Dzine Online