Nieuwsbrief betekenisvol reizen
Mijn cirkel is rond! 15 jaar geleden had ik de droom om betekenisvolle reizen te organiseren. Reizen die bijdragen aan wereldwijde solidariteit, betekenis en bevlogenheid. Dat noemde ik toen zinvol reizen. Anno 2018 heet het zelfs een reistrend te zijn. Daarover meer in deze nieuwsbrief.

Kijk op www.commundo.nl voor uitgebreide informatie of bel 06-20000836 of mail info@commundo.nl


In deze nieuwsbrief
Purpose travel, wat is voor jou betekenisvol reizen?

Volgens reistrendwatcher Tesse aan de Stegge is betekenisvol reizen in opkomst. Een reis die goed doet voor jou, maar ook voor mensen, dieren, natuur en cultuur. Langs highlights hoppen is passé en teruggeven aan ons gastland wordt steeds belangrijker. “Nu we steeds meer reizen, groeit ook het bewustzijn dat het sociale en ecologische aspect hiervan meer aandacht verdienen. Tegelijkertijd groeit de behoefte aan een vakantie die persoonlijker, unieker en zinvoller is”.
Laat dat nu net al 15 jaar het motto zijn van Commundo, Zinvol Reizen. In een presentatie over de 40 meest inspirerende bedrijven van Nederland met IKEA op 1, werd  ik vervolgens uitgedaagd om na te denken over de toegevoegde waarde van Commundo. Waar bieden de reizen van Commundo nu een oplossing voor?

Ik ben gaan nadenken. Maar vooral ben ik benieuwd naar jouw ervaringen en ideeën! Samen met 2 studenten ga ik de komende periode op onderzoek zowel in de particuliere als in de zakelijke markt. Ik vraag jou dus of je mij wil helpen om met mij te delen wat voor jou betekenisvol reizen is. Ik wil graag het vrijwilligerswerk en de Inspiratiereizen van Commundo nog beter aan laten sluiten bij wat er leeft in de samenleving. En zo meer mensen de kans geven om een betekenisvolle reis te maken.

Ik zou het fantastisch vinden als je mij wil helpen met het verbeteren van onze zinvolle reizen! Wil je mij helpen, stuur dan heel graag een mailtje aan Yolande van Wijk: yola@commundo.nlLisa is van betekenis in Uganda

Uit het dagboek
We begonnen de ochtend met een teamwork opdracht, aangezien niemand elkaar motiveert om te verbeteren. Met behulp van een mindmap hadden ze samen de belangrijkste punten van teamwork op een bord gezet. Hier viel al meteen één ding op: niemand benoemde dingen zoals betrokkenheid, vertrouwen, dingen die echt in het team onderling belangrijk zijn. Alles was gericht op doelen nastreven en succes. Dit kwam goed uit voor de kleine interventie die ik had bedacht. Samen vormden ze een team, waarvan 1 iemand geblinddoekt wasknijpers in een bak moest gooien. De eerste keer moesten de teamgenoten stil zijn zonder dat diegene die gooide ervan af wist. Met het gevolg dat hij totaal niet gemotiveerd werd om te gooien, want alles ging ernaast en hij voortdurend om help liep te vragen zonder succes. De tweede keer gingen zijn teamgenoten heel enthousiast meeleven en hem helpen de wasknijpers in de bak te gooien. Je zag meteen dat hij sneller ging gooien, want zijn motivatie om te raken werd steeds groter en hij was blij dat hij eindelijk hulp kreeg haha. 
Dit was slechts een kleine opdracht, maar het liet ze wel inzien waarom teamwork nou belangrijk is en door deze opdracht hadden ze het besef gekregen. Ze zeiden meteen dat ze willen gaan veranderen om een sterker team te gaan creëren en interesse in elkaar te tonen, lokaal werken ze aan een ander onderdeel van het project.  

Dit project is zeer geschikt voor actieve mensen die van bewegen en organiseren houden en dus ook voor Lisa met haar HR opleiding. Lees hier meer over het project: >> en neem beslis contact op als je een idee hebt over hoe jij van ebtekenis zou kunnen zijn. De 3 takken van de Commundoboom

Het plaatje is helder. Commundo wil van betekenis zijn en betekenis geven.
Vanuit de historie gebeurde dat via www.commundo.nl in de vorm van vrijwilligerswerk of stages bij een van onze 30 partners in 11 landen. Stuk voor stuk oude bekenden, betrouwbare relaties, posities die geen werk wegnemen bij lokale mensen en geen projecten die zijn opgezet om vrijwilligers bezig te houden. En met een gedegen kennismaking in Nederland. Met ruimte voor eigen inbreng en zoekend naar de beste match. Voor jongere en ervarener mensen. Voor kortere en langere tijd. Zonder trekken en duwen, enthousiast en deskundig en voor een redelijke prijs. Ik ben trots op het feit dat meer dan 3000 mensen hun weg hebben gevonden via onze dienstverlening. 

Een nieuwe loot aan de stam zijn de Inspiratiereizenkleine groepsreizen die van zichzelf al het thema betekenis, bezinning, stilstaan, groei, richting, genieten, schoonheid, vrijheid, creativiteit in zich hebben. Met andere woorden reizen die jou inspireren om het beste van jezelf te ontdekken en te delen. Kijk maar eens op de speciale website of er iets voor jou bij zit:>> De eerste inspiratiereis van dit jaar is van 3 tot 11 maart naar Sri Lanka. Lees hier meer over deze reis waarbij je bij gastgezinnen verblijft en meedraait in een speciale shramadana activiteit (hands on)  van het dorp waar je verblijft >>

De derde tak, Commundo Coaching staat in het teken van jouw persoonlijke groei als professional of ondernemer. Als jouw businesscoach open ik graag voor jou deuren voor het vinden van jouw unieke weg. Liefde, humor, dienstbaarheid en gelijkwaardigheid zijn hierin mijn kernwaardes. Ga je mee?Tadjikistan topbestemming

In alle lijstjes van avontuurlijke bestemmingen  staat het in de top 3: Tadjikistan.En terecht! Het land is een onontdekte ruige parel met een enorme gastvrijheid. Commundo biedt er vrijwilligerswerk aan samen met de loakle organisatie NUR waar Janja Molemaker o.a 3 jaar voor werkte. Diezelfde Janja neemt je nu graag in mei mee naar de mooie plekken en laat je vooral kennismaken met haar collega´s van toen, een aantal projecten die meer welzijn beogen te brengen en het onwaarschijnlijk ruige en betoverende landschap. Een unieke reis dus met betekenis, met ontmoeting en ruimte om in gesprek te gaan met de mensen en elkaar over het leven, hier en daar. Een reis waarin je je meer dan een toerist voelt. Die je aanzet tot nadenken en een inkijk geeft in de struggels van een oude Soviet staat waar de mensen al eeuwenlang leven met de natuur.

Lees hier meer over de reis >>> of kom 10 februari naar de infodag. Graag even opgeven via yola@commundo.nl
Het is mogelijk om de reis van 3 weken te verlengen met vrijwilligerswerk.10 februari infomiddag

10 februari organiseren we weer een infomiddag waarin we kennismaken met elkaar en de reizen van Commundo. Deze keer is er een speciaal programma. Van 12.00 tot 13.30 Tajikistan met Janja Molemaker, van 14.00-15.30 gaat het over vrijwilligerswerk en van 15.30 tot 17.00 geef ik met Wendy Smit een mooie workshop die een voorproefje vormt van de Inspiratiereizen naar Spanje die ik samen met haar begeleid. De eerste editie van 2018 is van 6 tot 11 mei en heeft de aansprekende titel Prachtige Vrouwenreis. 

Het is heel fijn als je je even opgeeft via yola@commundo.nl.

Commundo | Windsteeg 4 | 3811 CS Amersfoort
http://www.commundo.nl | info@commundo.nl

Klik hier om u af te melden | Send a friend | Dit nieuwsbericht is verstuurd met Dzine Online