Nieuwsbrief Februari 2018
Het lijkt een trend te worden, de vrijwilliger met levenservaring. Weerzien met en in Cambodja en nieuwe inspiratie. De Prachtige Vrouwenreis komt eraan.

Kijk op www.commundo.nl voor uitgebreide informatie of bel 06-20000836 of mail info@commundo.nl


In deze nieuwsbrief
Sebastiaan in Uganda

Sebastiaan, 19 jaar, voetballer. Heeft een tussenjaar. Werkt. Spaart voor reizen en wil wat anders doen dan chillen. Komt binnen via een vriend met een idee voor 3 weken vrijwilligerswerk. Het worden 3 maanden Uganda. Dankjewel Sebastiaan. Zie hier een leuk filmpje >>

Meer over dit project : >>Margreet in Zuid Afrika

Margreet 65 jaar, net gestopt met werken. Wil reizen, ontdekken en iets doen maakt niet uit wat. Ze is docent geweest maar kiest voor een all round project in Zuid Afrika. Na een rondreis blijft ze 6 weken "na".
Citaat: "De tijd gaat snel. Ik heb het erg naar mijn zin in Missionvale. Het is een goed lopende organisatie waar je als vrijwilliger erg welkom bent. Al de mensen daar zijn schatten. En...je had gelijk. Grijze haren en wat ouder betekent dat ze me allemaal “mama” noemen hetgeen van respect getuigt. Je begrijpt zeker wel dat ik eerst niet zo enthousiast was over deze benaming ha ha..... Het werk wat je doet wordt erg gewaardeerd en dat vertellen ze je ook. Ben ook al een paar maal met de caretakers op huisbezoek geweest wat bijzonder is om zo door die township te lopen. Ik probeer dan maar een praatje te maken. Leuk is dat er vanmorgen een oudere caretaker naar me toekwam om te vragen of ik volgende week met haar op huisbezoek wil gaan. Ze heeft een aantal cliënten die ze aan mij wil voorstellen. Ze denkt dat ik haar daarbij kan helpen?? Geen idee maar wel leuk.Het werken in de keuken is soms hectisch. De armoede enorm. Dat went nooit.

Meer over dit project :>>Tajikistan reis gaat zeker door, vrijwilliger gezocht

Heel gaaf dat deze bijzondere en exclusieve cultuurreis naar Tajikistan door gaat. Deze reis vind je in geen enkele reisgids. Mijn vriendin Janja Molemaker werkt 3 jaar in het gebied. Zij is jouw reisleider. Je bezoekt projecten, maakt het lokale leven mee, overnacht bij gastgezinnen en maakt kennis met de ongekende natuur, stilte en weidsheid van dit land. Floortje was er ook ooit en het maakte veel indruk op haar. Je kan nog mee. Zie hier de beschrijving :>>

Enthousiast geworden door de verhalen op de voorlichting van 10 februari j.l. boekte Saskia als vrijwilliger! Ze kon helaas niet mee op de reis maar wat ze nu gaat doen heeft nog een groter avontuurlijk en zingevend karakter. Engelse les geven en activiteiten met ouderen. Net met pensioen en nu meteen de volle 45 dagen daar. Baf.

Onze partner NUR zoekt nog een speciaal iemand die kan helpen met het schrijven van projectvoorstellen waarvoor internationale fondsen beschikbaar zijn. Ken je zo iemand of ben je het zelf neem dan beslist contact op. Zinvoller en avontuurlijker wordt het niet!!!Prachtige Vrouwenreis Catalonie 6-11 mei 2018

Mensen vragen mij soms wat voor vrouwen gaan er nou mee op zo´n reis? Ik hoop dan dat de beelden en teksten voor zich spreken maar natuurlijk is er ook onzekerheid. Want wat kan je aantreffen? Je gaat toch met volstrekt onbekenden op pad. Zijn het allemaal coaches? of mensen die heel goed yoga kunnen of mensen die net uit een burn out komen?
Ik zeg dan mensen zoals jij en ik. Sterke vrouwen die het allemaal goed voor elkaar hebben. Baan, vrienden, gezond, energiek. EN vrouwen die hebben ervaren hoe fijn het is om een goed gesprek te hebben over wat je voelt, over onzekerheden, twijfels. Die heel vaak lekker en goed voor anderen zorgen en daar ook hun werk van hebben gemaakt. Die soms iets teveel doordouwen of tegen zichzelf zeggen zeur niet je hebt het toch goed. EN die ergens of bij iemand hebben ervaren hoe fijn het is om stil te staan, te ademen, te genieten van de natuur en zichzelf te herontdekken.
Ze zijn tussen de 35 en de 60. Vaker zonder dan met kinderen.
Ze voelen de oproep, de prikkel, een sprankel maar ook soms zwaarte, weerstand, drukte.
Wat ik in ieder geval weet is dat ze na afloop zeggen dat ze zich herboren voelen, dat het net is of ze weer open staan, dat ze zich jong voelen (en zo zien ze er ook uit), dat ze in tijden niet zo gelachen hebben en dat ze pijn en verlangen hebben gevoeld. Het voelt als een overwinning op zichzelf en heel veel verbinding met de ander.
Voel je vrij om mij te contacten als je je afvraagt of het iets voor jou kan zijn EN natuurlijk als je meteen juichend zegt ja dit wil ik want die zijn er ook.

Lees hier meer over deze bijzondere inspiratiereis :>>Cambodja revisited

Terug in Cambodja na 25 jaar. Veel veranderd en ook weinig. Oorlog voorbij en nog dezelfde mensen aan de macht, corruptie, Chinezen, toerisme, smartphones, botsingen van culturen, zachtheid, gastvrijheid, creativiteit.
Voor wie het leuk vindt om een stukje te lezen zie mijn blogje:>>

Ik was ook in het Peacefull Children Home, een van de projectlokaties waar groepen van Commundo in het verleden mooie programma´s hebben gedaan. We verbleven in het tehuis en trokken een dag op met Veuk de directeur en Vi een student. Veuk is zelf als jongetje in het tehuis opgegroeid. Hij mocht ook studeren in Bangkok en is teruggekeerd om iets terug te doen. Op dit moemnt is de situatie moeilijk in het project, er mogen van de overheid geen kinderen meer bij komen en het vinden van sponsors blijft moeilijk. Veuk toont ons de inkomen genererende kippen en visfarm en we eten in het restaurantje. Het is schakelen naar de toekomst. Veuk werkt nu met de studenten aan kleine landbouwprojecten op het platteland zodat mensen wat eten en inkomsten voor zichzelf kunnen genereren. Ik voel bevlogenheid en vermoeidheid en trots: 68 jonge kansarme (lastig label) mensen hebben kunnen studeren en leveren ook weer hun bijdrage aan het project in de vorm van geld of goederen en vormen een netwerk om elkaar aan werk te helpen. Prachtig werk en bloed zweet en tranen. Veuk merci.

Commundo | Windsteeg 4 | 3811 CS Amersfoort
http://www.commundo.nl | info@commundo.nl

Klik hier om u af te melden | Send a friend | Dit nieuwsbericht is verstuurd met Dzine Online