Nieuwsbrief Ontmoet Commundo
Deze nieuwsbrief gaat niet over de nieue privacy wet en of je ergens wil klikken maar over ontmoeten, delen en dromen. Hoe kan dat beter dan met life contact. Wees dus van harte uitgenodigd om je reiservaringen te delen met anderen en/of om kennis te nemen van de mensen en mogelijkheden van Commundo.

Kijk op www.commundo.nl voor uitgebreide informatie of bel 06-20000836 of mail info@commundo.nl


In deze nieuwsbrief
Geluksroute Amersfoort 3 juni 11.00-15.00Yolande van Wijk neemt je graag mee op een virtuele reis naar jouw ideale plek. Om vandaaruit contact te maken met jou als gelukkige reiziger op deze mooie planeet. Daarna delen we ons reisverhaal en ga je met een gelukzalige glimlach naar het volgende adres. Dat garandeer ik je.

Ik doe een oproep aan jou! reiziger om tussen 11.00 en 15.00 naar de reiskelder van Commundo te komen (Windsteeg 4, Amersfoort) en je verhaal te delen. We gaan samen in de vorm van een  creatieve oefening op reis. Deel je dromen en laat je inspireren.

Zie de website/app: >>2 vrijwilligers in India Goa

Hoe wonderlijk. Ik ben in gesprek met 2 vrijwilligers die vrijwilligerswerk hebben gedaan in India. In de ochtend werken in een creche en in de middag activiteiten met jonge vrouwen en meisjes. 2 vrijwilligers, de een eind vijftig en de ander begin 30. Verschillende levensfases en een gedeelde ervaring. Mooi om ze zo te horen praten over hun gezamenlijke leven en werken in India. Verwondering, kritiek ook, ontdekken, grenzen verleggen. Met het tonen van de foto´s komen de verhalen en de emoties. Ik denk dat buitenstaanders er niets van snappen. Leuke vakantie gehad?
Leerzaam ook voor mij om nog beter accenten te leggen op bepaalde zaken in de voorbereiding en ook om onze partner aan te spreken op een aantal organisatorische zaken die beter moeten.
Het einde van ons gesprek (zij gingen nog even door ....) vond ik helemaal bizar. De ene vrijwilliger komt net na 30 jaar verblijf in Zwitserland weer in Nederland wonen. En de ander heeft na de reis besloten om het roer om te gooien en in Zwitserland een baan te zoeken. Voor beiden heeft het vrijwilligerswerk bedoeld of onbedoeld een prachtige rol om te herbezinnen en een weg te vinden in een andere levensfase.  Naast natuurlijk inzet, liefde en kennis in het meewerken in de projecten.
Missie geslaagd.27 juni van 18.00 tot 21.00 infoavond en proeverij

Niets heerlijker dan wegdromen en plannen maken voor een reis. Dat in combinatie met een hapje en een drankje is voor mij het summum van genieten. En je hoeft er niet eens ver voor weg want op woensdag 27 juni is het zover. Wij nodigen je van harte uit voor onze infoavond over vrijwilligerswerk en inspiratiereizen in Amersfoort. Een proeverij voor spirit, body en mind.
Het enige dat je hoeft te doen is je aanmelden via deze link:>>

PS: Je kan ook nog wat winnen.Zinvol reizenToegevoegde waarde Commundo, promotieonderzoek

Het is mijn stelligste overtuiging dat wij als organisatie, noem het desnoods bemiddelings-organisatie, geloofwaardig en transparant zijn en toegevoegde waarde hebben. Grote woorden die in praktijk neerkomen op heel veel communicatie. We hebben e-mail, skype en social media EN we hebben mensen!!!
Die mensen zijn natuurlijk de vrijwilligers die mij tijdens en na hun vrijwilligerswerk of reis vertellen hoe ze het ervaren hebben, foto´s laten zien en vlogs. Wat ging er goed, hoe ziet de slaapkamer eruit, wie is nu de chauffeur en wat maakt indruk, waar liep je tegenaan, wat zijn je tips voor volgende vrijwilligers. Uiteraard is dat persoonlijk en filter ik het een beetje op basis van mijn jarenlange ervaring. Ook speel ik zaken terug naar onze partners om hun kant van het verhaal te horen.
En de mensen zijn natuurlijk mijn contactpersonen ter plaatse. De vrijwilligerscoordinatoren die ik altijd mail over potentiele kandidaten, waarmee ik afstem over veranderingen in het project en over ervaringen van en met vrijwilligers. Ik probeer dan ook zo vaak mogelijk de projecten te bezoeken en de mensen ter plaatse te spreken. Soms komen ze ook hiernaartoe. Zo mocht ik afgelopen maand, in Amersfoort, bijpraten met Maarten Bollen (ZAF) en Peterhans Koperberg (Cambodja, zie foto). PH fungeerde tevens als koerier voor de kleiwerkstukken van de workshop die ik uitgetest heb voor de inspiratiereis >>.
Ik kan wel zeggen dat ik hier 70% van mijn tijd mee bezig ben naast het daadwerkelijke regelwerk en communicatie naar buiten.
Hoe de keten van partners er nu in theorie en de praktijk uitziet en werkt is een van de onderzoeksvragen van Simon Kuijpers die promoveert op dit onderwerp. Hij interviewde mij 3 keer en gaat straks 5 maanden naar Zuid-Afrika om aan die kant onderzoek te doen. Zijn diepgaande vragen gaven mij ook weer een helder beeld van hoe het nu eigenlijk zit, wat ieders verantwoordelijkheid is en wat de vrijwilliger daarvan merkt. En de gesprekken gaven mij weer energie om verbeterpunten op te pakken. Leuk, leerzaam en zinvol.

Commundo | Windsteeg 4 | 3811 CS Amersfoort
http://www.commundo.nl | info@commundo.nl

Klik hier om u af te melden | Send a friend | Dit nieuwsbericht is verstuurd met Dzine Online