Nieuwsbrief Commundo Zinvol Reizen
Hoe vertel je wat betekenisvol reizen is en doet. Hoe ziet de plek waar jij terecht komt eruit en hoe voelt het om in een andere cultuur te leven en te werken. Dat houdt me al 16 jaar bezig. Film en vlogs spelen hier een belangrijke rol in. En zie bij het maken van deze nieuwsbrief kwamen ze van alle kanten naar me toe, de beelden en reisverslagen die de ervaring proberen te pakken. Neem de tijd om alles te bekijken en laat je raken.

Kijk op www.commundo.nl voor uitgebreide informatie of bel 06-20000836 of mail info@commundo.nl


In deze nieuwsbrief
Inspiratiereizen Spanje laatste plaatsen

Er zijn nog een paar plaatsen vrij voor de Inspiratiereizen naar Spanje.
Boek hier als je al langer naar deze reizen kijkt en er nu toch echt bij wil zijn!>>
Op 25 september is er een laatste info-avond/proeverij als voorproefje op de inspiratiereizen naar Spanje. Voel je dat het knaagt, is er onrust, heb je zin in een nieuwe uitdaging, wil je een zinvolle vakantie zonder partner of kinderen. Wees welkom! De tapas staan klaar. De gratis proeverij duurt van 19.30 tot 21.30 en wordt gegeven door Yolande van Wijk en Carla Pleijers van Mazzaze die het massage deel van de body en mind reis begeleidt. Opgeven graag via yola@commundo.nl

Waarom is deze reis voor jou gemaakt? Ik maakte er een filmje over: >>Een dag in het veldhuis in Sri Lanka

Josien schreef een verslag over haar vrijwilligerswerk in Sri Lanka bij SLWCS, een bevlogen organisatie die zich inzet voor het wel en wee van olifanten en mensen. Lees hier meer over dit project: >>
Een stukje uit haar verslag: "De dag in het veldhuis bestond als volgt: om 8 uur was het ontbijt, kwart voor 9 naar de activiteit, rond 12 uur thuis, 1 uur lunchen, om 4 uur naar de boomhut, 6 uur thuis, 7 uur eten en rond 9/10 uur naar bed. Zoals ik al uitgebreid vertelde was de eerste activiteit die ik deed de camera- and sandtraps. Een andere activiteit was ‘rebuilding houses’; we gingen hierbij op bezoek bij een huis waar de muur kapot is gemaakt door toedoen van een olifant. Onze taak daar was om deze muur opnieuw te bouwen en daarbij te assisteren. Zo moesten we de rommel opruimen, de stenen klaarleggen, cement doorgeven en water en zand halen. Hierbij zag je ook hoe lokale mensen leven, omdat je echt bij ze binnenkomt. Dit vond ik in het begin wel moeilijk te zien, omdat ze erg basic leven. Het huis voelde voor mij eerder aan als een soort schuur dan een echt huis. Dit komt natuurlijk ook omdat mijn beeld zeer westers is. Verder had ik enorm veel respect voor de leefwijze van deze mensen. Ze hebben zoveel kennis van de natuur. Hierdoor besefte ik wel hoezeer wij westerlingen afstand hebben genomen van onze bron".


Heb je interesse dan breng ik je graag in contact met Josien.
Je kan natuurlijk ook meteen een afspraak maken om jouw mogelijkheden te bekijken om hier als vrijwilliger of stagiair aan de slag te gaan. Mail dan naar yola@commundo.nl voor een afspraak.
Je kan hier het volledige verslag lezen:>>Roos en Anne lopen stage in Uganda

Roos en Anne zijn terug van hun stage van 5 maanden in Uganda. Ik ontmoet hen na hun stage en het valt me op dat ze als mensen zo gegroeid zijn. Ze twijfelen of het een echte SPH stageplek is omdat taal- en cultuurverschillen het werk zo anders maken dan in Nederland. Hun docenten en ik twijfelen niet!

Inmiddels is er contact geweest met Kenneth de directeur van het project en is er nu een nieuwe eigen woongelegenheid voor vrijwilligers en stagiaires met internet en eigen kookgelegenheid. Het samen met de lokale coaches een huis delen werkte voor beide partijen toch niet.
Nieuwe vrijwilligers en stagiaires CIOS, PABO, Social Work zijn van harte welkom.
Lees hier mee over het project en bekijk de filmpjes van Anne en Roos: >>


Neem beslist contact op als je vrijwilligerswerk of een stage zoekt bij een organisatie voor en door jonge Ugandese coaches. Anne en Roos vertellen je ook graag over hun ervaringen en tips.Uit mijn coachingspraktijk

Wat mij opvalt in mijn coachingspraktijk is dat 2 vragen steeds terug komen:

  • ik doe wat ik heel graag wil maar hoe krijg ik meer klanten
  • ik ben 55 en ik wil nog 1 keer vlammen
En dat is natuurlijk geen toeval want als coach krijg je de klanten die bij je passen.Loop jij ook met een dergelijke vraag rond? dan nodig ik je van harte uit voor een kennismakingsgesprek. Doe het! open je hart, trek de stoute schoenen aan, deel, uit je twijfels, stap over je trots heen, je hoeft het niet alleen te doen.
Bel 06-20000836 of mail me op yola@commundo.nlAssisteer een filmmaker in Cambodja (stage)

Forest Wise is een filmmaker die in Siem Reap Cambodja woont en met kwetsbare kinderen werkt. Hij zoekt een stagiair die kan helpen met editen en/of marketing en/of websites. In zijn eigen woorden: "In an act of com man sense = art, and based on his experiences in Cambodia, he decided to make 2 feature films: “hail tiger king” and "a cambodian winter``. The films were shot through out Cambodia, capturing the natural beauty that only cambodia could offer. He also incorporated the orphans and kids he has bonded with, making the film semi-biographical, and teaching them a craft/trade for their future.".
Je verblijft in het huis van Peterhans Koperberg onze Nederlandse partner aldaar tegen lage kosten. Hij begeleidt je met je persoonlijke vragen en Forest natuurlijk met betrekking tot het filmwerk.

Neem contact op met Yolande voor meer achtergrondinfo: yola@commundo.nl
Zie hier een klein voorproefje: >> van de film waar je aan gaat werken en er is nog een derde film die in de steigers staat.Film: When Sport meets Sri Lanka

Prachtige film van 3 CIOS studenten die een week meedraaiden in het fitnesscentrum van Sarvodaya en 3 weken in een dorpsschool. Zij werden enorm gastvrij ontvangen en hebben de kinderen en staff heel veel plezier en kennis meegegeven. En er zijn een paar kilo af :))
Ga meteen naar de film: >>

Commundo | Windsteeg 4 | 3811 CS Amersfoort
http://www.commundo.nl | info@commundo.nl

Klik hier om u af te melden | Send a friend | Dit nieuwsbericht is verstuurd met Dzine Online