Nieuwsbrief November 2018
2 november, allerzielen. In Guatemala zijn gisteren de overledenen herdacht door enorme grote kleurrijke vliegers op te laten Aan hun staart hangen berichten voor de doden. Graven worden versierd met bloemen en familie en vrienden komen op de begraafplaatsen bijeen op met elkaar te eten en de overledenen te herdenken. Zo heeft elke cultuur zijn gewoontes en eigenheid. Binnen welke cultuur beweeg jij met jouw eigenheid. Wie ben jij? Waar voel je je thuis en hoe zou het zijn om op avontuur te gaan naar een andere cultuur om jezelf te vinden en betekenis te geven?

Kijk op www.commundo.nl voor uitgebreide informatie of bel 06-20000836 of mail info@commundo.nl


In deze nieuwsbrief
Infoavond Commundo 11 december 2018


Welke plek geeft jou levensenergie? Ga je met ons mee om te herbronnen, het vuur in jezelf weer te voelen, te genieten van je eigen schoonheid weerspiegeld door het landschap waar je bent! Deze avond is een uitgelezen moment om kennis te maken met Commundo, de plek, de mensen, de mogelijkheden. Vandaag maak je contact met je eigen creatieve bron in een workshop als voorproefje op de inspiratiereizen naar o.a. Spanje en Cambodja (www.inspiratiereizen.com).
Alle praktische vragen over vrijwilligerswerk en onze andere bijzondere reizen zijn natuurlijk ook welkom. De koffie staat klaar.
De info-avond op 11 december duurt van 19.30 tot 21.30. Heel graag even aanmelden via yola@commundo.nl.SLWCS is finalist voor de WTM World Responsible Tourism Awards


Onze partner in Sri Lanka, SLWCS is finalist voor de World Responsible Torisme Award 2018. Deze mooie prijs voor het prachtige werk dat SLWCS al 23 jaar doet zal op 7 november worden uitgereikt.
To become a Finalist in the World Responsible Tourism Awards is a significant achievement, it marks you out as a leader in Responsible Tourism; it carries a responsibility to exercise leadership. The purpose of the WRTA is to inspire, educate and challenge. Our purpose in organising the Awards has not changed since they were launched back in 2004 – we want to encourage change in the industry, to single out for recognition those who are taking responsibility and can evidence that they are having a positive impact, that they are making tourism better.Leaders stand out from the crowd.

Wij feliciteren uiteraard Ravi en zijn team!

Wil je Ravi life ontmoeten en meehelpen in dit project met als slogan Saving Elephants by helping People neem hier een kijkje of maak een afspraak voor meer informatie.Over stages in weeshuizen


Waarschijnlijk is het de meesten van jullie ontgaan maar vorige week was er weer een actie tegen stages in weeshuizen. Natuurlijk ligt alles genuanceerder dan het wordt voorgespiegeld. Ik schreef er een stukje over op linkedin:>>

Ondertussen Bente uit Zuid Afrika. Zij loopt stage in het kindertehuis Door of Hope (hier meer info>>):
Ha Yolande! Ik snap dat dat als lastig gezien kan worden mbt hechtingsproblematiek die ze al hebben. Mijn weeshuis is deels niet een weeshuis, maar ook een plek waar veel kinderen mét nog ouders zitten. Daarnaast ben ik er voor de entertainment en niet voor het verzorgen van de kids, breng ze niet naar bed, voed ze niet etc. In mijn optiek zijn ze enorm dankbaar met alle beetjes hulp die ze krijgen. Mommy Gladys is enorm enthousiast over het feit dat ik social work studeer een deed vandaag een vreugdedansje dat ik nog 7 weken blijf! Terug naar jouw bron in 2019, nu doen en de hele winter genieten vd voorpret


Siurana 1153, de Spanjaarden dreigen het laatste bolwerk van de Moren in te nemen. 300 jaar heeft het hoog op een klif gelegen bolwerk standgehouden. Abdelazia de Moorse prinses wil niet in handen van de vijand vallen. Zij blinddoekt haar paard en springt de diepte in, de vrijheid tegemoet.

Siurana 2018, na adembenemend bochtenwerk bereiken we het prachtige dorp. Nog voor de vele rotsklimmers op pad gaan. Vanaf de parkeerplaats lopen we naar het begin van het eeuwenoude  pad dat naar de waterbron diep in het dal leidt. Het uitzicht vanaf het pad is magisch, duizelingwekkend en prachtig mooi. We gaan zitten in een van de richels die in de rotswand zijn uitgesleten. 6 vrouwen met ieder een verlangen en iets dat ons tegenhoudt om dat te leven.
Een stilte komt over ons en als vanzelf geven we ons over aan de meditatie van het moment. Het gaat over een rots die we beklimmen en de belemmering die we op weg naar de top tegenkomen. Misschien ken je hem wel. Ik kende hem ook maar in deze omgeving is de weg van de verbeelding voor mij zo gemakkelijk te volgen. Mijn rots is een vulkaan en de belemmering is de hete lava die eruit stroomt. Ineens weet ik het. Dit is mijn vrouwelijkheid, mijn vrouwelijke passie die mag stromen. Ik voel de verschroeiende hitte en het gevaar EN de schoonheid. Ik mag het laten vloeien. Er hoeft geen rotsblok in :)). Ik loop naar een uitstekende punt en doe een hartopener: vrijheid! Geroerd deel ik mijn ervaringen met de anderen die hoe wonderlijk ook, allemaal een thema hebben dat met vrouwelijkheid te maken heeft. In de veilige en bijna sacrale setting is er veel openheid. Een van ons heeft er moeite mee en heeft haar rots niet gezien. Er kwam niets.

We lopen naar het eigenlijke dorp en nemen een heerlijke cortado in de Acacia bar. Een schoolklas geniet van chips en een ijsje en de beklimbare uitzichtpunten. Wij lopen naar het Santa Maria kerkje uit de 13e eeuw, vlakbij de plek waar volgens de legende de hoefafdruk van het paard van onze prinses nog te zien is. En vraag niet hoe het kan maar juist hier vindt onze lieve reisgenote haar rots.

De oefening in Siurana maakt deel uit van de Inspiratiereis: "terug naar de bron".

In 2019 kan je weer van 5-11 mei mee op deze bijzondere coachingsreis. Lees er hier meer over: >>

Heb je meer affiniteit met massages of wil je meer leren afstemmen op je lichaam dan is de body en mind reis van 7-12 april jouw kans. Lees hier meer over deze reis: >>

Commundo | Windsteeg 4 | 3811 CS Amersfoort
http://www.commundo.nl | info@commundo.nl

Klik hier om u af te melden | Send a friend | Dit nieuwsbericht is verstuurd met Dzine Online